Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Sütőtökös muffin
- Budaörsi INFÓ
- 2021 december 05.
(Budaörs, 2021. december 5. – Budaörsi Infó) Ősszel nálunk sütőtök készül mindenféle formában. Muffint sütni nem egy világra szóló mutatvány, sokkal inkább egy kreatív tevékenység hisz egy jó alapreceptet sokféleképpen tudunk variálni és szép kis kapszulákban kisütve formás, finom süteményeket kapunk.
A muffin az a sütemény, amit érdemes a bátortalanabbaknak is elkezdeni, illetve gyerekekkel közösen csinálni is jó móka egy esős őszi napon. Volt egy időszak, amikor szinte minden őszi hétvégén előkerült ez a recept, annyira szerettük, ahogy az előkészítés és sütés során a sütőtök és fahéj illata betölti a lakást.
Hozzávalók 16 db muffinhoz
25 dkg sütőtök püré ( előre megsütött tök)
80 ml olaj
2 db tojás
15 dkg liszt
12 dkg cukor ( barna cukor)
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj (vagy 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék)
1 csipet só
Elkészítés
A sütőtök püréhez a tököt előre meg kell sütni, felszeletelve 230 fokon 40 perc alatt készen van.
A hozzávalókat kézi robotgéppel egy tálban szépen sorban összekeverem.
A muffin sütőformába kapszulákat helyezek, majd ebbe belekanalazom a gyönyörű sárga színű, krémes masszát és az egészet 190 fokos sütőbe teszem és 20 perc alatt aranybarnára sütöm (fogpiszkáló próbát teszek).
Aki csokifüggő még megbolondíthatja étcsoki darabokkal vagy aki a narancsot szereti, reszelhet a tésztába egy kis narancshéjat, ezek mind remekül passzolnak a sütőtökhöz. Már önmagában is elképesztően finom ez a puha és izgalmas ízű muffin, de így kiegészítve igazán különleges lesz.
Ennyi az egész!
Szerintem nem lehet elrontani viszont sajnos roppant gyorsan elfogy…
Jó étvágyat kívánok!
Géczy-Gaál Szilvia
(Budaörsi Infó)
facebook:
0 Komment