2025. április 5. szombat van. Vince névnapját ünnepeljük.

Őstulokszalámit is kínál az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására

Őstulokszalámi, málnamustáros kacsakolbász, rozscipóban tálalt csicsókakrémleves és számos más ínyencség várja az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vásárának látogatóit a hét végén Budapesten.

 

A vásár vendégei csaknem 120 magyar termelő már megszokott portékáinak frisshús-, hal- és zöldségstandokkal kibővített árukínálatából válogathatnak, illetve az úgynevezett gasztropontokban akár az itt megtalálható alapanyagokból elkészített finomságokba is belekóstolhatnak a Millenárison – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A tél végével egyre nő a zöldségfogyasztás, ennek megfelelően a vásáron olyan leves- és főzelékfélék is helyet kapnak, amelyeket a tradíciók jegyében, de új formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Ilyen ínyencség például a tejszínes céklafőzelék malaccsászárral, a vajas zöldborsófőzelék bélszínrolóval, a csicsókakrémleves rozscipóban tálalva, valamint a bajai halászlé grillezett pontytejjel.

Lehet kóstolni gratinírozott zöldségeket bükki sajtmártásban, zelleres-almás salátát füstölt fürjtojással vagy tanyasi csirkepörköltet minitúrógombóc-körettel. A minifogások mellé a legkiválóbb magyar borokat és pálinkákat kínálják kísérő gyanánt.

A szervezők szerint “igazi szenzációnak” ígérkezik az őstulokkolbász és a -szalámi. A háziasított szarvasmarhák őséhez, az őstulokhoz nagyon hasonló, primitív marhafajtákból visszatenyésztett Heck-marhából hatvan példány él a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ezekből most vágtak először, így a vásárra kilátogatók az elsők között kóstolhatják meg az “őstulokból” készült húskészítményeket.

Az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására és gasztropiacra gyerekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés. A rendezvényről további információt a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu, valamint az esemény Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.