Marhahúsleves gazdagon
- Mák Éva
- 2012 március 31.
Hozzávalók 8 liter vízhez:
1 kg marhalábszár, 2 db velőscsont, 6 sárgarépa, 4 fehérrépa, 1 karalábé, 1 zeller, 1 cikk kelkáposzta, 2 evőkanál só, 2 evőkanál szárított lestyán, 1 evőkanál szemesbors, 1 paprika, 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A marhalábszárat hideg vízben felteszem főni a csontokkal együtt. Titok: a velőscsontot kiáztatás után két végén belemártjuk sóba, hogy a velő ne főhessen ki belőle. Később a leves sózásánál vigyázzunk, hiszen ez a sótartalom hozzá fog adódni. Felforraljuk a levest, nagy lángon. Ekkor leszedjük róla a habot, a lángot visszavesszük egész alacsonyra, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a fűszereket, majd nagyon lassú lángon, kb. 3-3,5 óra alatt készre főzzük. Bármilyen tésztával kiváló, én azonban a marhahúslevest legjobban kockatésztával szeretem.
Főzzön velem minden nap a Budaörs Rádióban.
facebook:
0 Komment