Szezámmagos édesköményes jégsaláta
- Mák Éva
- 2012 március 24.
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta, 1 édesköménygumó, evőkanálnyi olívaolaj, mustár, só, kicsi balzsamecet, egy evőkanál szezámmag
Elkészítése:
A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra. az olívaolajon hirtelen futtassuk meg a szezámmagot. Amikor a szezámmagok pici színt kaptak, a szeletekre vágott édesköményt adjuk hozzá, és éppen csak forgassuk át, hogy az édeskömény szeletek is színt kapjanak. A meleg szezámmagos édesköményt egy egészen pici sóval ízesítsük. Ekkor adjuk hozzá a jégsalátához. Kevés olívaolajat, sót, mustárt, balzsamecetet keverjünk össze. Öntsük a salátánkra, és már ehetjük is.
Főzzön velem minden nap a Budaörsi Rádióban.
facebook:
0 Komment