Brokkolikrémleves
- Mák Éva
- 2012 március 10.
Hozzávalók:
75 dkg brokkoli, egy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy evőkanál szárított lestyán, teáskanálnyi só, mokkáskanálnyi őrölt fehérbors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj
A brokkolit annyi vízben amennyi ellepi feltesszük főni. Mellédobjuk a hagymát, a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a szárított a lestyánt, és a többi fűszert is. Amikor puhára főtt, botmixer segítségével pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd belemorzsolunk 2 dkg jéghideg vajat. A leves készen van, kínálhatjuk reszelt sajttal, pirítóssal, kinek ízlése szerint.
Főzzön velem minden nap.
facebook:
0 Komment