Mentás étcsokoládéhab

Élményfőzés Mák Évaval 2012.02.04-i receptje

Mentás étcsokoládéhab

Mák Éva Konyhája

 

Hozzávalók:

egy tábla jó minőségű, legalább 60-70% kakaótartalmú étcsokoládé
3 tojás szétválasztva
2 dl tejszín
cukor ízlés szerint

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Nem szükséges, de tehetünk hozzá egy kis vajat, hogy a krémünk szép fényes legyen. Amikor a csoki megolvadt, tegyük félre hűlni. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá, a sárgáját keverjük el a cukorral. !

 

Trükk: A cukros tojássárgáját tegyük kb. egy percre a gőz felé, folyamatosan kevergetve, így a tojássárgája átmelegszik, és krémesebb elegyet alkot a csokival. A csokit összeforgatjuk a kicsit felmelegített tojásos cukorral, finom mozdulatokkal belekeverjük a tojásfehérjét, és végül a jó kemény habbá vert tejszínt. Amikor összeforgattuk,  már szedhetjük is poharakba, a tetejére kerüljön néhány friss, csíkokra vágott mentalevél, mehet a hűtőbe, és már csak az a dolgunk, hogy megegyük.

Főzzön velem minden nap.

Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.