A hónap itala a Ginger Bread koktél
- Mák Éva
- 2012 február 04.
A hónap itala: „Ginger Bread” koktél
Pikler Mónika, bártender ajánlásával
– 4 cl fűszeres rum
– 2 cl Triple sec, vagy Corintreau (narancslikőr)
– 2-3 cl vékony szelet friss gyömbér
– 3 gerezd lime leve
– 1,5 cl fahéj szirup vagy 1 csipet őrölt fahéj
(fahéj szirup: 250g kristálycukor 2,5 dl víz, 1 rúd egész fahéj, a vizet és a cukrot összeturmixoljuk, majd beletesszük az egész fahéjat és 2 napig állni hagyjuk)
Whiskys pohár aljára kerül a gyömbér, a fahéj és a lime. Ezeket az összetevőket törőfával összetörjük. A poharat telerakjuk jéggel és a rumot, likőrt rátöltjük. Kanállal alaposan felkeverjük. Narancs szeleteket tehetünk a pohárba díszítésként.
A karácsonyi hangulatot jellemző ital, a hideg téli esté legjobbja. A fűszerek az ünnepet idézik, felmelegíti a testet és a lelket.
Fogyassza Egészséggel!
Pap Jusztina
facebook:
0 Komment