Mentás zöldborsófőzelék juhsajttal
- Mák Éva
- 2012 január 31.
Élményfőzés Mák Éváva 2012.01.31-i receptje
Mentás zöldborsófőzelék juhsajttal
Hozzávalók 4 személyre:
fél kg zöldborsó
só
5-6 mentalevél
mokkáskanálnyi cukor
ízlés szerint tejszín
5 dkg kemény juhsajt
A zöldborsót annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi tegyük fel főni. Adjunk hozzá egy kiskanálnyi cukrot, és az egészet főzzük majdnem teljesen puhára. Amikor idáig eljutottunk, a zöldborsó felét szedjük ki egy tálba, a maradékot pedig turmixoljuk össze. Amikor már pépes állagú lesz, ez fogja adni a főzelék alapját, és természetesen emiatt nem szükséges hozzá se rántás, se habarás, se semmi egyéb sűrítési mód. Adjuk hozzá az apróra vágott mentát, tehetünk hozzá 2-3 evőkanálnyi tejszínt is. Tálaláskor a tálba szedjünk egy kicsit ebből az alapléből, kanalazzuk a közepére a félretett borsószemeket, és reszeljünk rá néhány juhsajtforgácsot.
Főzzön velem minden nap.
facebook:
0 Komment