Üvegtészta zöldségekkel – Recept

(Budaörs, 2015. június 17. – Budaörsi Infó) Júniusban szinte naponta járok piacra, új fejes káposzta, újkrumpli, cukorborsó, új karalábé, csemegehagyma… Szívesen kísérletezem ilyenkor, a főszereplő a konyhában természetesen a harsogóan ropogós zöldség. A következő recept villámgyors és nagyon egyszerű. Melegen kínálhatjuk köretként húsok mellé, hidegen ehetjük salátaként.

 

Üvegtészta szójás gyömbéres pirított zöldségekkel

Hozzávalók (4 személyre):
– 40 dkg üvegtészta /rizstészta
– 3 szál sárgarépa
– kb. 0,5 kg új fejes káposzta
– 30 dkg gomba
– 30 dkg cukorborsó
– 3 szál újhagyma
– 1 szár zeller
Az alaphoz:
– kb. 3 cm-es darab friss gyömbér
– 6 evőkanál sötét szójaszósz
– 4 gerezd fokhagyma lereszelve
– 4 db kockacukor
– 2 evőkanál olaj
A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Az üvegtésztát tálba tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarjuk, pihenni hagyjuk. A friss gyömbért lereszeljük. Összekeverjük a reszelt fokhagymával, a szójaszósszal és az olajjal. (Só nem kell hozzá, mert a szójaszósz sós!) A keveréket wokban, vagy nagyobb serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a zöldségeket és a kockacukrot, átpirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel és addig pirítjuk rázogatva, míg a víz el nem párolog. Ezután hozzákeverjük az időközben megpuhult üvegtésztát, és tálaljuk. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.
Jó étvágyat!
Puczné dr. Mák Éva

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.