Tejszínes hagymaleves cipóban
- Mák Éva
- 2012 január 30.
Élményfőzés Mák Évával sorozat 2012.01.30-i receptje:
Tejszínes hagymaleves cipóban
1 kg vöröshagyma megtisztítva, nagyon apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma megtisztítva, felkockázva
1 evőkanálnyi szárított lestyán
3 cent jó minőségű konyak
2 dl tejszín
10 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
A vajon a hagymát és a fokhagymát saját levében egy kicsit megpároljuk, hozzálöttyintjük a konyakot. Sózzuk, borsozhatjuk is kicsit, hozzátesszük a lestyánt, majd mindig egy pici vizet öntve alá, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk. Ezután nincs más dolgunk, mint hozzákeverjük a tejszínt és készen van a hagymalevesünk.
Amíg a leves készül, a cipók belsejét vájjuk ki, szórjuk meg reszelt sajttal, dugjuk be a sütőbe, ez fogja biztosítani, hogy a leves nem fog kifolyni a cipóból. Majd a levest a cipóban tudjuk tálalni.
Egy fortély, ami miatt ez igazán finom lesz: a hőkiegyenlítés. Mielőtt a tejszínt hozzáadjuk a hagymaleveshez, keverjük el egy kanálnyi forró levessel, és így öntsük vissza a fazékba, így egészen biztos, hogy a fehérje nem fog kicsapódni.
Főzzön velem minden nap.
facebook:
0 Komment